Team

Praktijk IkBen is gegroeid naar een enthousiast en kundig behandelteam van meerdere therapeuten met ieder zijn eigen expertise. Op dit moment zijn er werkzaam: psychomotorisch therapeuten, dramatherapeut en ambulant (gezins)begeleider.

Benieuwd wie er werkzaam zijn binnen Praktijk IkBen? Bekijk hieronder ons team.

Maak kennis met..

Sabine Beelen
Psychomotorisch therapeut

Hallo, IkBen Sabine Beelen, geboren in België, Luik (1987). Ik woon samen met mijn vriend Michael en zoontje Tigo in Nijmegen. Ik ben opgegroeid in Flevoland, Brabant en volwassen geworden in Gelderland, Nijmegen.

Ik ben afgestudeerd als activiteitenbegeleidster en psychomotorisch therapeut. Mijn levenservaring, liefde voor creativiteit, bewegen en actief bezig zijn, hebben geleid naar mijn keuzes voor de opleiding activiteitenbegeleiding en psychomotorische therapie. Voor en na mijn studies heb ik ervaring opgedaan met kinderen, jeugdigen en volwassen met diverse stoornissen. De afgelopen jaren heb ik mezelf verder ontwikkeld en is mijn specialisme vooral gericht op trauma & hechting en systemisch werken.

Mijn doel als therapeut is dat het kind en zijn gezin hun krachten leren ontdekken en ervaren zodat ze uiteindelijk op eigen benen verder kunnen met een gevulde rugzak vol ervaringen en kennis.

Meer over Sabine

Fianne Eijkman
Psychomotorisch therapeut

Hallo, IkBen Fianne Eijkman en ik ben een geboren (1995) en getogen Nijmegenaar. Sinds mijn studie woon ik op mezelf en heb ik al in verschillende wijken in de stad mogen wonen.

In 2013 ben ik gestart met de opleiding Sport- en bewegingseducatie. Een hele leuke opleiding waar ik veel ervaring heb mogen opdoen in het lesgeven van kinderen. Toch bleef er bij mij altijd iets kriebelen richting de psychologische kant. Ik wilde graag psychologie en sport combineren om mensen te helpen. Viavia kwam ik terecht bij de deeltijdopleiding PMT in Zwolle. Waarbij ik verschillende stages heb mogen lopen zowel in de psychiatrie als bij Praktijk IkBen. Dit laatste beviel me zo goed dat ik ben blijven plakken en nu al enige tijd werkzaam ben als PMT-er binnen de praktijk.

Ik vind het fantastisch om te zien wanneer het kind samen met het gezin groeit tijdens de therapie. Wanneer je stapje voor stapje ziet dat het geleerde wordt toegepast. 

Meer over Fianne

Yolande van Toorn
Ambulant gezinsbegeleider

Hallo, IkBen Yolande van Toorn, geboren in 1965 op de dag van de liefde. Ik woon samen met mijn man in de Betuwe. Sinds februari 2023 mag ik het team van Praktijk IkBen versterken als Ambulant gezinsbegeleider. Door mijn nieuwgierigheid in de ontwikkeling van de mens heb ik diverse opleidingen gevolgd waaronder Psychomotorisch kindertherapeut. Deze kennis zet ik in om gezinnen te ondersteunen.

We worden wie we zijn, door de verbondenheid met elkaar. Het gezin is het fundament waarop een kind tot bloei mag komen. Op de momenten dat het even wat minder gaat en het gezin voor een uitdaging staat, sta ik naast ouder(s) en het kind en kijk ik mee wat er nodig is om het ontwikkelingspad begaanbaar te houden.

Zo vergroot ik het eigen oplossend vermogen, zet ik eigen kwaliteiten in het licht en zorg ik dat eenieder zich gezien, gehoord en begrepen voelt om zo de verbondenheid met elkaar te bekrachtigen. 

Meer over Yolande

Emmi van Rinsum
Dramatherapeut

Hallo, IkBen Emmi van Rinsum. Geboren in 1998, opgegroeid in de buurt van Rotterdam en naar Nijmegen verhuisd voor het afronden van mijn studie.

Ik heb van jongs af aan altijd interesse gehad in theater en hoe theater mensen kan raken. Vanuit die passie heb ik mijn weg tot drama therapie gevonden. Als drama therapeut heb ik van dichtbij kunnen zien hoe drama mensen tot ervaren en voelen brengt. Ik ben zelf graag in beweging en kan dat goed inzetten binnen de therapie. Voor drama is je lichaam namelijk je instrument. Tijdens mijn opleiding en daarna heb ik met name met kinderen en jongeren gewerkt met verschillende hulpvragen. 

Als therapeut vind ik het belangrijk om een veilige sfeer te creëren waarin plezier centraal staat en nieuwe ervaringen gemaakt kunnen worden. Binnen de therapie kunnen dan, zonder te veel spanning, handvatten geoefend worden. Die dan kunnen helpen om de uitdagingen in het dagelijks leven ietsjes draaglijker te maken. 

Meer over Emmi

Vacature
Zie jij jezelf wel staan tussen ons behandelteam? Bekijk dan onze openstaande vacatures.​

Vacature
Zie jij jezelf wel staan tussen ons behandelteam? Bekijk dan onze openstaande vacatures.​

Scroll naar boven